SZJA 1% felajánlás

Várjuk 1%-os felajánlásaikat a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége közhasznú egyesület részére. Köszönjük!

Az egyesület adószáma: 18191822-1-43

Kapcsolat

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács titkársága a Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége székhelyén található:

MATEHETSZ
1119 Budapest
Mérnök u. 39.

Részletesebben »

Tagok önéletrajza
Prof. Csermely Péter

a Kutató Diákokért Alapítvány kuratóriumának tagja és képviselője

Honlap:
www.kutdiak.hu

E-mail: csermely@eok.sote.hu
web: http://www.linkgroup.hu
1111 Budapest, Karinthy Frigyes út 4-6. II. em./1.

1507 Budapest, Pf. 1.


Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézet; postacím:1444 Budapest, Pf. 260

Életrajz

Dr. Csermely Péter 1958-ban született Budapesten.A Semmelweis Egyetem Orvosi Vegytani, Molekuláris Biológiai és Pathobiokémiai Intézetének (http://www.ovi.sote.hu) professzora. Kutatási területe a stresszfehérjék mûködésével, az öregedéssel és a hálózatokkal kapcsolatos.
Eddig tíz könyve (Stress of Life from Molecules to Man -szerkesztő-, Kutatás és közlés a természettudományokban -társszerző-, Stresszfehérjék, Science Education: Recruitment and Public Understanding 1-3 -szerkesztő-, Weak Links) és 200 tudományos cikke jelent meg. A cikkek össz-impaktja 510, idézettsége 4000 feletti.
Tudományos teljesítménye több mint kétharmadát itthon végzett munkával érte el. Csermely Péter a Magyar Biokémiai Egyesület alelnöke és a Cell Stress Society International alapító titkára, majd elnöke. A kutató diákokkal kapcsolatos munkájáért az Ashoka International (http://www.ashoka.org) tagjai sorába választotta, Pázmány Péter, Jedlik Ányos díjat valamint a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjét kapta meg. Az Európai Molekuláris Biológiai Szervezet (EMBO) 2003-ban es az Európai Unió 2004-ben Csermely Péternek ítélte oda a tudomány népszerûsítéséért adható legmagasabb kitüntetését, a Science Communication Awardot illetve a Descartes Award-ot. 2008 óta a köztársasági elnök Bölcsek Tanácsának az oktatás megújításáért felelős tagja.

Interjúk, előadások

Association of Hungarian Talent Support Organizations

Prof. Csermely Péter blogja